Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Βρέθηκαν όσοι δεν ξεχνούν και μένουν ξάγρυπνοι πολλές νύχτες...

Στο σύνταγμα σήμερα 19.05.2012 το απόγευμα παραβρέθησαν Πόντιοι, καθώς και Έλληνες με Ποντιακή ψυχή. Βρέθηκαν όσοι δεν ξεχνούν και μένουν ξάγρυπνοι πολλές νύχτες σκεφτόμενοι όχι μόνο τις νίκες αλλά και τις ήττες του Ελληνισμού. Τι έχουμε κερδίσει και τι έχουμε χάσει. Πάντα με αγώνες. Η 19η Μαίου του 1919 αποτέλεσε την απαρχή του τέλους του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της τελικής φάσης του προγράμματος γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους.


 Η Ελληνική Οργάνωση Χ καθώς και η Πατριωτική Πολιτοφυλακή ήταν εκεί, γιατί ξεχυλίζουν από ψυχές που μένουν άυπνες τις νύχτες και γιατί δεν μπορούν παρά να αγωνίζονται.
Ήμασταν εκεί με πάμπολους Έλληνες κάθε ηλικίας, που δήλωσαν ξεκάθαρα στον κόσμο ότι δεν ξεχνούν και ότι ο αγώνας τους συνεχίζεται. Την παράσταση όμως έκλεψε η νέα γενιά που την καμαρώναμε με τις ποντιακές στολές τους ή και χωρίς αυτές, τα περήφανα χαμόγελά τους και το ευθύ βλέμμα τους. Με την παρουσία τους αναπτέρωσαν το ηθικό μας χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Επειδή κι εμείς χρειαζόμαστε συχνά μια υπενθύμιση. Κάτι να μας θυμίζει για ποιο λόγο αγωνιζόμαστε. Τους ευχαριστούμε.

ΝΙΚΗ ΔΑΝΑΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου